#nosaltresielcamino. Boira a les valls

6-10-2017 O Cebreiro-Triacastela


o cc - tri.jpg

Abans de començar aquesta etapa aclarim un tema de terminologia, ja que la toponímia gallega és una cosa complicada i dóna lloc a embolics:

El territori es troba dividit en Comarcas, que comprenen Concellos, que engloben diferents Parroquias, formades per multitud d’aldeas que agrupen diversos lugares. Així, per exemple a la Comarca d’Os Ancares hi ha el Concello de Piedrafita, que inclou la parroquia de Santa Maria do Cebreiro, formada per diferents aldeas, una d’elles és O Cebreiro (on som ara mateix) que comprèn un munt d’edificacions aïllades que són els lugares. Total, que no saps mai on ets, perquè quan arribes a una agrupació de cases pots trobar un cartell amb qualsevol d’aquests noms.

Per exemple, quan arribes a O Cebreiro pot ser que el cartell del poble digui “Piedrafita”, “Santa Maria do Cebreiro” o “O Cebreiro”. Qualsevol d’aquests noms és vàlid.

Una altra qüestió de nomenclatura: allò que a Castella era un complicat  “caféconlecheenvasograndededesayuno”  ara ha quedat en un simple “caféconlechegrande”.

Aclarits aquests punts, o no, podem començar.

Continua llegint

Anuncis
Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino 6a part

Octubre de 2017.

Episodi final.

Enguany arribarem a Santiago de Compostel·la i s’acabarà la nostra aventura. Però abans cal posar-se amb tots els preparatius i aquest any la feina logística és més complicada que mai: per una banda hem de convèncer la Berta d’anar i tornar amb avió. Per una altra, nosaltres hem de començar a caminar des d’un punt tan aïllat com és O Cebreiro. La Maite, el Josep Maria i l’Amalur ens venen a rebre i aniran directament a Santiago. Des d’allà hem de tornar tots junts. Finalment tenim la situació del país. Dubto molt sobre què hem de fer. Voldria endarrerir la marxa fins que tot s’aclareixi, ja que en qualsevol moment caldrà defensar les nostres institucions i la llibertat el nostre poble.

Finalment decidim marxar després del referèndum i seguir els esdeveniments des de Galícia. La lluita serà llarga, de ben segur ens podrem reincorporar a la tornada

Per tota la resta comptem amb Viatges Pere!

avió.jpg

Continua llegint

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino. Tornem

11-10-16 – cap a casa

Doncs això ja està. Tornem a casa.

Quedem a les 9 per anar a esmorzar tranquils. Anem al bar al costat de l’hotel. Cafè amb llet i dos croissants, com un diumenge! Tornem a l’hotel a recollir les motxilles i enfilem cap a l’estació.

Pel camí entrem en un súper, comprem unes amanides per dinar, unes galetes, xuxes, aigua. Tot l’imprescindible per sobreviure a 10 hores de tren.

En una botiga de delicatessen agafem uns formatges per casa. No en tenen d’O Cebreiro, vaja, comprem un altre de gallec, a veure què tal.

L’estació està a l’altre extrem de la ciutat, triguem gairebé mitja hora en arribar, però no tenim presa, hi anem caminant. Tornem a travessar tot el centre: l’ajuntament, la Torre del Reloj, la basílica, el castell… tot vist.

Ep! Que no me n’he oblidat. A l’estació reclamo la indemnització del viatge d’anada. Em diuen que no hi tinc dret perquè el retard va ser per causes alienes a Renfe.

  • Malparits!

De passada em diuen que avui també porta 25 minuts de retard.

  • Estupendo

Agafem uns bocates per mig matí i a esperar. Trobem altres pelegrins en la mateixa situació. Entre ells destaca l’anglès elegant, que camina amb americana i barret. És la distinció britànica, nosaltres no ho podem entendre.

La tornada és llarga i avorrida. Les distraccions són poques: el revisor s’equivoca quan anuncia les estacions, les pel·lícules, retrobem els tres germans del viatge d’anada. Les galetes… ens falta l’excitació de l’anada.

Què llarg!

Astorga, Lleó, Sahagún, Burgos, Pamplona… en alguns hi hem estat fa poc, en altres ja fa molt.

Saragossa, Lleida. Ja falta poc.

El Josep Maria ens ve a buscar a Tarragona. Arribem a 2/4 de 10, puntuals.

A 2/4 d’11 som a casa.

 Com sempre han estat uns dies magnífics.

Fins l’any que ve noies.

credencial

#nosaltresielcamino

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino. L’etapa reina

10-10-16 –  Trabadelo – O Cebreiro

Guia Eroski: “La pendiente nos atiza por una calzada sombría que asciende duramente bajo el dosel de las hojas caducas de castaños y robles. En estas circunstancias es donde el peso de la mochila juega un papel determinante.

Guia Vive Camino: “La Subida a O Cebreiro es uno de las  cosas que se quedan grabados a fuego en la memoria del peregrino.

Guia Mundicamino: “El ascenso al mítico O Cebreiro sólo son 8 kilómetros, pero menos mal que las piernas del peregrino ya están muy curtidas a estas alturas, porque la subida es de extraordinaria dureza.

Guia Camino Adventures: “Hard day

Som-hi!

 traba-cebreiro Continua llegint

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino El dia més llarg

Ponferrada – Villafranca del Bierzo (o no)

Avui tinc una proposta a fer. Tenim per davant una etapa de transició. Són 24,1 km totalment plans a l’espera del gran dia. Demà tenim l’etapa reina, la més dura de tot el Camino de Santiago. La meva idea és allargar una mica la d’avui de manera que la de demà sigui més curta. Si ens trobem bé ho suggeriré, a veure què en pensen les noies.

De moment arribarem a Villafranca del Bierzo, un cop allà decidim si seguim fins Pereje, el poble següent, o no.

ponferrada-villafranca

Continua llegint

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino. Baixada

8-10-16 – Foncebadón – Ponferrada

És ben sabut que tot el que puja, baixa. Ahir vam pujar, avui baixarem. Primer pujarem uns 4 quilòmetres per arribar a la Cruz de Fierro, a la cota 1.500, a partir d’aquí venen 23,3 km de baixada per arribar als 530 metres d’altitud. És a dir, 970 metres de desnivell negatiu.

foncebadon-ponferrada

Continua llegint

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari

#nosaltresielcamino. Per fi una pujada

7-10-16 Astorga – Foncebadón

Som als Montes de León. Avui pujarem. Des del Teso de Mosterales, fa 7 etapes, que no teníem una pujada seriosa. També és cert que anem d’un extrem a l’altre, la d’avui té 25,9 km. de llarg. En els primers 20 quilòmetres serà suau, però en els darrers 5,9 tocarà patir. Arribarem als 1.400 metres d’alçada, gairebé tocarem sostre.

astorga-foncebadon

Continua llegint

Publicat dins de #nosaltresielcamino | Etiquetat com a | Deixa un comentari